Kinderen

Jullie kind(eren)

PWMediation is onafhankelijk, neutraal en onpartijdig, maar niet als het om de kinderen gaat.
PWMediation vindt het belangrijk om jullie kind(eren) zo min mogelijk schade te laten ondervinden van de scheiding. Daar zullen jullie het vast en zeker mee eens zijn. Maar hoe doe je dat dan? Met jullie als ouders bespreek ik dit door onder andere aandacht te hebben voor het zogenaamde ‘paraplugesprek’.
Hoe vertellen jullie samen aan jullie kind(eren) dat jullie gaan scheiden? Daarnaast, afhankelijk van de leeftijd van jullie kind(eren) en in afstemming met jullie, kan een gesprek met jullie kind(eren) onderdeel zijn van het mediationtraject.

PWMediation draagt de organisatie Villa Pinedo een warm hart toe in het belang van jullie kind(eren).

Villa Pinedo

Dé plek voor kinderen van gescheiden ouders. Voor advies, informatie, hulp en antwoord op alle vragen.

Dat jullie als ouders uit elkaar zijn of binnenkort uit elkaar gaan, daar kan jullie kind niets aan doen. Hoe moeilijk sommige dingen misschien ook voor jullie kind zijn, hij/zij is niet verantwoordelijk voor jullie scheiding. En scheidingsproblemen oplossen is zeker niet de taak van jullie kind.

Op de website www.villapinedo.nl kan jullie kind informatie vinden, vragen stellen, appen met een buddy en filmpjes bekijken.

De buddy is zelf tussen de 18 en 26 jaar, een kind van gescheiden ouders, en is er voor kinderen van 10 t/m 23 jaar. De buddy heeft een gedegen opleiding gevolgd, kan zich verplaatsen in het kind, helpt bij lastige vragen, oordeelt niet, luistert en jullie kind kan zijn/haar hart luchten.