Mediation

Hebben jullie behoefte aan begeleiding in het conflict?

Kies voor mediation. PWMediation helpt jullie om tot een oplossing te komen. Door een actieve bijdrage aan de gesprekken hebben jullie zelf invloed op de uitkomst. In meer dan 80% van de gevallen leidt mediation tot een toekomstbestendige oplossing.

Zit het oortje van het koffiekopje links of rechts?

Het is maar hoe je er tegenaan kijkt, zullen jullie zeggen. En daar hebben jullie volledig gelijk in. Ieder mens is verschillend en kijkt op een andere manier tegen een conflict aan. PWMediation helpt jullie om dit inzichtelijk te krijgen en zorgt ervoor dat er wederzijds begrip ontstaat, zodat er een oplossing komt die voor beide wenselijk is.

Willen jullie het heft in eigen handen nemen en voorkomen dat een rechter over jullie lot beslist? Ga dan in mediation. Je voorkomt daarmee onnodige frustratie tijdens, maar zeker ook na het mediationproces.

Naast de praktische zaken die geregeld moeten worden, is het belangrijk om aandacht te hebben voor de emotionele kant. Hoe kijkt ieder naar de ontstane situatie? Wat hoopt ieder te bereiken tijdens en na het mediationtraject? Het helpt ieders verdriet, boosheid, frustratie, machteloosheid een plaats te geven en rust te vinden in de ontstane situatie richting de toekomst.

Hoe ziet het mediationproces er op hoofdlijnen uit?

Allereerst is er de kennismaking en maken we afspraken die vastgelegd worden in de mediationovereenkomst. We tekenen de overeenkomst en ik help jullie om tot de kern van het conflict te komen. De belangen en wensen van jullie beide worden inzichtelijk gemaakt en we gaan kijken wat ieder nodig heeft richting de (nieuwe) toekomst. Als er kinderen in het spel zijn, dan zijn zij een wezenlijk onderdeel in de gesprekken. Daarna volgt de inventarisatie van al jullie vermogensbestanddelen, leg ik jullie uit welke opties er zijn om hierin tot een keuze te komen. Zijn jullie het eens geworden, dan zullen alle afspraken vastgelegd gaan worden in (indien van toepassing) het ouderschapsplan en in het convenant c.q. vaststellingsovereenkomst.

Kosteloos en vrijblijvend informatiegesprek

Ik maak graag persoonlijk kennis met jullie. Dat geeft mij de gelegenheid om meer te vertellen over mijn aanpak, het mediationproces én de bijkomende kosten. Dit gesprek kost niets en jullie zijn nergens aan gebonden.

Plan zelf deze afspraak in mijn agenda. Druk op de knop ‘Afspraak maken’ hier op de website.

Mocht je eerst nog vragen hebben, neem dan telefonisch contact op of via WhatsApp of het contactformulier op deze website. Binnen 24 uur zal ik deze beantwoorden.