Over Paul

Mijn naam is Paul Wunderink (1970) en ik ben sinds 1996 werkzaam binnen het bedrijfsleven. Ik ben begonnen als accountmanager bij een multinational, daarna als regiomanager bij een familiebedrijf.
In 2006 heb ik de overstap gemaakt naar een landelijke detacheringsorganisatie om als Financieel Adviseur aan de slag te gaan binnen het bankwezen.

In deze laatste functie heb ik veel kennis opgedaan op het gebied van betalen, sparen, (hypothecaire) geldleningen, verzekeringen en pensioenen. Deze kennis komt nu goed van pas om jullie te helpen bij het oplossen van complexe vraagstukken.

Door de groei van de organisatie kreeg ik de gelegenheid om in 2010 toe te treden tot het management en was ik als manager verantwoordelijk voor de operationele uitvoering van het dagelijks beleid van de organisatie. Het is in die rol van groot belang om te weten wat er speelt bij de collega’s om daarmee hen en de organisatie verder te helpen.

  • Wat hebben zij nodig om zich verder te ontwikkelen?
  • Welke verbeterpunten zijn er voor de organisatie vanuit hun perspectief?
  • Hoe kan ik als leidinggevende ervoor zorgen dat er een klimaat ontstaat waardoor zij zich veilig genoeg voelen om vrijuit te kunnen spreken over alles wat er bij hen speelt?

Dit kan door goed te luisteren, vragen te stellen, een persoonlijke benadering, oprechte betrokkenheid en bovenal gemaakte afspraken na te komen. Het is geweldig dat we deze cultuur in de organisatie hebben gerealiseerd, waardoor collega’s al vele jaren met heel veel plezier hier werken.

Als Financieel Adviseur weet ik hoe complex de financiële afhandeling van een echtscheiding kan zijn en ook hoe belangrijk het is dat er inhoudelijk een goed scheidingsconvenant aangeleverd wordt. Helaas moest ik met regelmaat cliënten teleurstellen omdat de vastgelegde afspraken in het scheidingsconvenant financieel, juridisch of fiscaal niet haalbaar waren. Om die reden hebben wij in 2015 besloten om Conflictexperts op te richten om hier invulling aan te geven.

Conflictexperts is een landelijke organisatie van aangesloten MfN registermediators die partijen in echtscheiding en overige geschillen begeleidt. Binnen de organisatie is alle benodigde kennis aanwezig om onze cliënten én mediators daarin te ondersteunen.
Conflictexperts maakt de alimentatieberekening, het ouderschapsplan, het scheidingsconvenant, etc. maar zorgt er ook voor dat het dossier (via een advocaat) aangeboden wordt aan de rechtbank om de benodigde beschikking te verkrijgen.
Als projectmanager bij Conflictexperts was ik veel in contact met de aangesloten banken en de mediators, waardoor ik goed op de hoogte ben van wat alle partijen nodig hebben om hun werk goed te kunnen doen. En belangrijker, om teleurstellingen te voorkomen voor partijen in echtscheiding.

Hier is ook het zaadje bij mij geplant om zelfstandig mediator te willen worden. Al mijn opgedane kennis en vaardigheden in al die jaren komen hierin bij elkaar. Ik heb de basisopleiding van MfN-registermediator met accreditatie familiemediation en arbeidsmediation met succes afgerond. Daarnaast ben ik aangesloten bij de Raad van Rechtsbijstand voor het aanvragen van de benodigde toevoeging voor partijen.
Ik begeleid partijen die een conflict hebben met elkaar en dit samen willen oplossen. Het conflict kan spelen:

  • binnen de familie of met de buren;
  • in de werkomgeving;
  • binnen de (sport)vereniging;
  • tussen eigenaren/partners van een organisatie die het niet eens kunnen worden over bijvoorbeeld de bedrijfsvoering;
  • en partijen die voornemens zijn te gaan scheiden.

Levenservaring, persoonlijk en betrokken zijn belangrijke waarden in dit vak. In dit voor partijen emotionele traject zorg ik voor de nodige rust en richting.
Jullie stappen met mij op de trein en via de benodigde tussenstations zorg ik ervoor dat jullie op de eindbestemming aankomen.’

Ik ben aangesloten bij de Mediators Federatie Nederland (MfN) en de beroepsvereniging voor professionals in mediation (NMv). Om aan de hoge eisen van de MfN te blijven voldoen, moet een mediator zich jaarlijks door middel van ‘permanente educatie’ blijven ontwikkelen, op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen binnen het vakgebied, om zodoende de benodigde punten binnen te halen.

Ik ben getrouwd, woon in Arnhem en ben vader van een dochter en een zoon. Naast mijn werk ben ik spelend lid en penningmeester bij een tafeltennisvereniging.